Geheugenkaart Support-FAQ

Vragen omtrent Troubleshooting
Mijn SD-geheugenkaart/microSD-geheugenkaart werkte eerst correct in mijn apparaat maar werkt nu niet meer in hetzelfde apparaat.
Loop de volgende stappen na of voer deze uit om het probleem op te lossen:

1)De capaciteit van je SD-geheugenkaart is wellicht niet compatibel met de maximum SD-geheugenkaart-capaciteit van het apparaat waarin de kaart gebruikt wordt.

Controleer de maximale SD-geheugenkaart-capaciteit van je apparaat voor compatibiliteit met je kaart. Als je de kaart blijft gebruiken in een dergelijk incompatibel apparaat kunnen de gegevens op de kaart beschadigd of verloren raken, of de kaart functioneert niet correct. Als een apparaat een SD-geheugenkaart gebruikt, betekent dit niet automatisch dat het apparaat compatibel is met de kaart.

2) Heb je de SD-geheugenkaart in het apparaat gereformatteerd?

Our SD-geheugenkaart worden ge-preformatteerd geleverd vanaf de fabrikant. Desalniettemin kunnen sommige apparaten (behalve pc's), zoals digitale camera's, smartphones en andere apparaten, vereisen dat een SD-geheugenkaart gereformatteerd wordt. Als de handleiding voor het apparaat aangeeft dat deze gereformatteerd moet worden, volg je de instructies in de handleiding.

3) Er kan een slecht contact zijn tussen je SD-geheugenkaart en de sleuf van het apparaat.

Verwijder de kaart uit de sleuf en voer deze opnieuw in dezelfde sleuf in. Vervolgens plaats je de kaart in een SD-geheugenkaartsleuf van een ander apparaat.

Als de bovenstaande handelingen het probleem niet oplossen,
a) bereid een pc voor met een SD-geheugenkaartsleuf die compatibel is met je SD-geheugenkaart of een externe SD-geheugenkaartlezer,
b) reformatteer de kaart met behulp van de “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“ die je kunt downloaden van https://www.sdcard.org/downloads/formatter/.

Als je de kaart in een pc reformatteert, gebruik dan de “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“-software en download deze van de bovenstaande website. Gebruik geen andere formatteringssoftware. Als je de kaart reformatteert met behulp van standaard pc-formatteringssoftware zal deze niet correct gereformatteerd worden.

Als de handleiding van het apparaat aangeeft dat het apparaat het reformatteren van een SD-geheugenkaart vereist, reformatteer je de kaart, die je al gereformatteerd hebt met behulp van de “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“, in het apparaat.

Als de bovenstaande handelingen het probleem niet oplossen, neem je contact op met KIOXIA-klantenservice.
Mijn 64GB microSD-geheugenkaart/SD-geheugenkaart wordt herkend als een 32GB en de maximale opslag is ook slechts 32GB.
Je apparaat is wellicht niet compatibel met 64GB SD-geheugenkaarten. SD-geheugenkaarten zullen meestal niet werken maar soms werkt de kaart alsnog in een incompatibel apparaat.

Als je jouw 64GB SD-geheugenkaart reformatteert in een apparaat dat compatibel is met de maximale capaciteit van 32GB, wordt de 64GB-kaart mogelijkerwijs geformatteerd tot 32GB. Als je een SD-geheugenkaart in een incompatibel apparaat gebruikt, kan het zijn dat de kaart niet goed werkt.

Als je de kaart gereformatteerd hebt in een incompatibel apparaat, naar een andere capaciteit dan de oorspronkelijke capaciteit van de kaart, kun je de kaart reformatteren in een compatibele SD-geheugenkaartlezer en een pc met de “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“, die je downloadt van https://www.sdcard.org/downloads/formatter/. De kaart die je gereformatteerd hebt in de bovenstaande stap kan dan weer hersteld worden naar de correcte staat.

Als je de kaart in een pc reformatteert gebruik je de opgegeven “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“-software die je van de bovenstaande website downloadt. Gebruik geen andere formatteringssoftware. Indien je de kaart formatteert met behulp van standaard pc-formatteringssoftware zal de kaart niet juist gereformatteerd worden.
Mijn SD-geheugenkaart/microSD-geheugenkaart kan geen gegevens lezen. Kunnen deze gegevens hersteld worden?
Wij bieden geen service om gegevens te herstellen.
Productvragen
Moet ik mijn SD-geheugenkaart/microSD-geheugenkaart formatteren voor het gebruik?
Onze SD-geheugenkaarten worden ge-preformatteerd geleverd naar de SD-geheugenkaartformatter die beschikbaar gesteld wordt door de SD Association. Je kunt je SD-geheugenkaart in een pc gebruiken zonder opnieuw te formatteren. Als je de kaart gebruikt in een ander soort apparaat (geen pc), zoals een digitale camera of een smartphone met een formatteerfunctie, kan het nodig zijn om de kaart in het apparaat te reformatteren. Raadpleeg de handleiding van het apparaat. Als de gebruikershandleiding vereist dat een SD-geheugenkaart gereformatteerd wordt volg je de instructies in de gebruikershandleiding.

Als je de kaart weer in een pc reformatteert, gebruik dan de “SD/SD/SDHC/SDXC SD Memory Card Formatter“-software en download deze van https://www.sdcard.org/downloads/formatter/. Gebruik geen andere formatteringssoftware.
Zijn SD-geheugenkaarten/microSD-geheugenkaarten compatibel met ReadyBoost of VHD?
Niet compatibel.
Kunnen scanners op vliegvelden mijn SD-geheugenkaart/microSD-geheugenkaart beschadigen?
Onze SD-geheugenkaart zijn getest* op conformiteit met ISO7816-1. Aan de hand van deze testresultaten verwachten we niet dat onze SD-geheugenkaarten beschadigd kunnen worden door röntgenscanners op luchthavens. Als je zeker wilt weten dat je SD-geheugenkaart veilig is, kun je de beveiligingsmedewerkers op de luchthaven vragen.

*Let op: Met de tests hebben we bevestigd dat onze SD-geheugenkaarten correct werken na blootstelling aan 0,1Gy (gray) röntgenstraling.
Wat zijn de speed classes van SD cards?
SD-kaarten hebben drie speed classes: “Speed Class“, “UHS Speed Class“ en “Video Speed Class“. Deze geven de prestatiespecificaties voor het schrijven en lezen van bepaalde gegevensgroottes aan in bepaalde stappen van video-opnames.

Op iedere SD-kaart is een speed class-symbool met een nummer gemarkeerd, deze geeft de minimale schrijfsnelheid aan. Hogere nummers betekenen snellere schrijfsnelheden.

Bezoek https://www.sdcard.org/consumers/choices/index.html voor gedetailleerde informatie van de SD Association-website.
Andere Vragen
Welke flash-technologieën worden door jullie SD/microSD-geheugenkaarten gebruikt?
Wij kunnen helaas geen vragen over de technologie van onze geheugenkaarten beantwoorden omdat onze geheugenkaarten bedoeld zijn voor privéconsumenten.

ONZE GEHEUGENKAARTEN ZIJN NIET BEDOELD, NOCH GEWAARBORGD VOOR GEBRUIK IN APPARATUUR OF SYSTEMEN DIE EEN BUITENGEWOON HOOG KWALITEITS- EN/OF BETROUWBAARHEIDSNIVEAU VEREISEN EN/OF WAARVAN EEN STORING OF DEFECT KAN LEIDEN TOT HET VERLIES VAN MENSENLEVENS, LICHAMELIJK LETSEL, ERNSTIGE MATERIËLE SCHADE EN/OF ERNSTIGE GEVOLGEN VOOR HET PUBLIEK (“ONBEDOELD GEBRUIK“). Met uitzondering van specifieke toepassingen zoals uitdrukkelijk vermeld, omvat Onbedoeld Gebruik, zonder beperking, apparatuur die wordt gebruikt in nucleaire installaties, apparatuur die wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie, reddings- en/of levensondersteunende medische apparatuur, apparatuur die wordt gebruikt voor auto's, treinen, schepen en andere transportmiddelen, apparatuur voor verkeerssignalisatie, apparatuur die wordt gebruikt voor het monitoren van verbrandingen of explosies, veiligheidsapparatuur, liften en roltrappen of apparatuur gerelateerd aan energiecentrales. ALS JE ONZE GEHEUGENKAARTEN OP EEN NIET-BEOOGDE MANIER GEBRUIKT, ALS ONDERDEEL INGEBOUWD IN OF MET APPARATEN OF UITRUSTING, OF VOOR INDUSTRIEEL GEBRUIK, ACCEPTEERT KIOXIA GEEN AANSPRAKELIJKHEID VOOR ZULKE GEHEUGENKAARTEN. Zie onze garantieverklaring hier.
Voor hoeveel jaar is de garantie op SD-geheugenkaarten van toepassing?
Klik hier en bekijk onze garantieverklaring.
Hoeveel kosten jullie geheugenkaarten?
Er zijn geen bindende handelsprijzen. Dit vraag je dus het beste na bij detailhandelaren die onze geheugenkaarten aanbieden.
Expand All
Vragen omtrent Troubleshooting
Geen
Productvragen
Wat is het verschil tussen EXCERIA HIGH ENDURANCE en andere (standaard) modellen?
EXCERIA HIGH ENDURANCE microSD-geheugenkaarten zijn ontworpen voor dashboard-camera's en bewakingscamera's* die niet ondersteund worden door onze andere standaard geheugenkaarten. Om zeker te stellen dat de kaarten duurzaam genoeg zijn voor dashboardcamera's (privégebruik), is de EXCERIA HIGH ENDURANCE ontworpen om veel Full HD videomateriaal op te slaan. Het model met 32GB kan cumulatief 5.000 uur opnemen, het model met 64GB 10.000 uur, het model met 128GB 20.000 uur en het model met 256GB 40.000 uur.

*EXCERIA High Endurance is niet ontworpen voor zakelijk of industrieel gebruik. De compatibiliteit met alle apparaten is niet gegarandeerd.
Wat voor soort flashgeheugen (SLC, MLC, TLC enz.) wordt gebruikt in EXCERIA HIGH ENDURANCE?
Helaas kunnen we niet bekend maken wat voor soort flashgeheugen gebruikt wordt in EXCERIA HIGH ENDURANCE. Om zeker te stellen dat de kaarten duurzaam genoeg zijn voor privégebruik met dashboardcamera's (niet zakelijk of industrieel gebruik), is de EXCERIA HIGH ENDURANCE-serie ontworpen om veel Full HD videomateriaal op te slaan. Het model met 32GB kan cumulatief 5.000 uur opnemen, het model met 64GB 10.000 uur, het model met 128GB 20.000 uur en het model met 256GB 40.000 uur.
Welke dashboard-camera- en bewakingscamera-modellen zijn compatibel met EXCERIA HIGH ENDURANCE?
Helaas is niet bekend welke dashboard-camera- en bewakingscamera-modellen compatibel zijn. Wij gaan ervan uit dat EXCERIA HIGH ENDURANCE compatibel is met een hostapparaat indien de gespecificeerde voorwaarden voor geheugenkaarten (zoals capaciteit, interface, max. lees-/schrijfsnelheid) voldoen aan de specificaties van EXCERIA HIGH ENDURANCE. Als het product niet compatibel is, neem je contact op met ons klantenservicecentrum.
Moet ik de EXCERIA HIGH ENDURANCE formatteren voor gebruik?
Raadpleeg de handleiding van het hostapparaat waarin EXCERIA HIGH ENDURANCE gebruikt wordt. Volg de instructies in de gebruikershandleiding van het host-apparaat.
Wat moet ik doen als het bericht “Formatteer de microSD-geheugenkaart“ verschijnt op het display van een dashboardcamera tijdens het opnemen?
Het verzoek komt van de dashboardcamera. Volg de instructies.
Kan ik jullie standaard microSD-kaarten, dus niet EXCERIA HIGH ENDURANCE, gebruiken met dashboard-camera's of bewakingscamera's?
Nee. Onze standaard microSD-kaarten, dus niet EXCERIA HIGH ENDURANCE, zijn niet ontworpen voor dashboard-camera's of bewakingscamera's die continue beelden opnemen. Onze standaard microSD-kaarten, dus niet de EXCERIA HIGH ENDURANCE-kaarten, vallen niet onder de garantie als deze gebruikt worden met dashboard-camera's of bewakingscamera's. Zie onze garantieverklaring voor ieder product hier.
Andere vragen
Voor hoeveel jaar is de garantie op EXCERIA HIGH ENDURANCE van toepassing?
EXCERIA HIGH ENDURANCE heeft een garantie van drie (3) jaar. Zie onze garantieverklaring hier.
Hoeveel kosten jullie geheugenkaarten?
Er zijn geen bindende handelsprijzen. Dit vraag je dus het beste na bij detailhandelaren die onze geheugenkaarten aanbieden.